4 belangrijke tips voor een aansprakelijkheidsverzekering afsluiten

De aansprakelijkheidsverzekering is een ongelofelijk belangrijke verzekering. Mensen worden tijdens hun leven op verschillende momenten blootgesteld aan bepaalde risico’s. Dit kunnen zeer aanzienlijke risico’s zijn waar ook behoorlijk hoge kosten aan verbonden kunnen zijn. Om ervoor te zorgen dat dergelijke kosten geen grote impact hebben op de solvabiliteit van een bepaalde persoon of een bepaald gezin kan het een goed idee zijn om je daarvoor te laten verzekeren. Dit kan zoals reeds aangegeven perfect gebeuren door middel van de aansprakelijkheidsverzekering. Ben jij ook van plan om een dergelijke verzekering te gaan afsluiten, maar zou je daarvoor graag eerst nog enkele interessante tips willen ontvangen? Verdiep je dan zeker en vast even in de interessante tips die je hieronder terug kan vinden!

             1.) Bekijk het aanbod bij verschillende verzekeraars

Allereerst is het belangrijk om er rekening mee te houden dat de aansprakelijkheidsverzekering een zeer vaak aangeboden verzekering is. Dit betekent in de praktijk dat nagenoeg elke verzekeraar ze wel in haar aanbod heeft opgenomen. Dat is voor jou als verzekeringnemer alleen maar extra interessant. Het concurrentiële aspect van dit type van verzekering zorgt er namelijk voor dat je door het uitvoeren van een vergelijking behoorlijk wat geld kan besparen. Daarbij is het wel van belang om appelen met appelen en niet met peren te vergelijken. Het is dan ook best mogelijk dat ook de polisvoorwaarden van een aansprakelijkheidsverzekering in de praktijk behoorlijk kunnen verschillen.

Bij een aansprakelijkheidsverzekering vergelijken is het dus zeker niet alleen maar van belang om stil te blijven staan bij de premie die in rekening wordt gebracht. Daarnaast zal je bijvoorbeeld ook rekening willen houden met de waarde die is gedekt per schadegeval. In principe geldt wat dit betreft dat er sprake moet zijn van een dekking van 1.000.000 of 2.500.000 per schadegeval. Eventueel zijn ook afwijkende bedragen mogelijk, maar in het merendeel van de gevallen zijn het toch deze bedragen die het vaakst de kop opsteken. In ieder geval, wil je kunnen besparen op je aansprakelijkheidsverzekering zonder dat je moet inleveren op vlak van dekkingen? Dan is de aansprakelijkheidsverzekering vergelijken door het aanbod bij verschillende verzekeraars onder de loep te nemen absoluut een aanrader.

             2.) Welke dekkingen worden er precies aangeboden?

Bovenstaande heeft het natuurlijk reeds aangegeven, maar bij een aansprakelijkheidsverzekering vergelijken is het altijd van cruciaal belang om je te verdiepen in de exacte dekkingen die worden aangeboden. Op het eerste zicht lijkt het er namelijk misschien wel naar uit te zien dat de dekkingen bij alle aansprakelijkheidsverzekeringen dezelfde zijn, maar dat is eigenlijk helemaal niet juist, integendeel. Enkele zeer belangrijke punten waar je als potentiële verzekeringnemer altijd bij stil zal willen blijven staan zijn:

  1. Voor welk bedrag ben je per schadegeval gedekt?
  2. Welke leden van het gezin zijn er allemaal verzekerd?
  3. Is ook het huisdier mee verzekerd of niet?
  4. Wordt er zowel materiële als lichamelijke schade gedekt?

Bij de aansprakelijkheidsverzekering vergelijken zal je kunnen vaststellen dat het zomaar mogelijk is dat je geconfronteerd kan worden met een opvallend lager uitvallende verzekeringspremie bij een bepaalde verzekeraar. Dat lijkt op het eerste zicht natuurlijk ongelofelijk gunstig, maar in de praktijk zijn er ook zeker nadelen aan verbonden. Het is namelijk zo dat je in dat geval veelal slechts kan rekenen op een beperkter aanbod aan dekkingen. Deze kunnen ervoor zorgen dat je in bepaalde situaties alsnog wordt blootgesteld aan grote financiële risico’s en dat zal je uiteraard koste wat het kost willen voorkomen.

             3.) Is er sprake van een voordeeltarief of niet?

Bijzonder belangrijk om tijdens het vergelijken van een aansprakelijkheidsverzekering rekening mee te houden heeft te maken met het feit of er sprake is van een voordeeltarief of niet. Het is algemeen bekend dat verzekeraars op verschillende tijdstippen in het jaar wel eens durven uit te pakken met een lagere verzekeringspremie voor hun aansprakelijkheidsverzekering. Dat is natuurlijk interessant, alleen geldt vaak dat de lagere premie slechts voor een beperkte periode wordt aangeboden. Is die periode voorbij? Dan zal je dus met andere woorden terugvallen op de standaardpremie en die kan zomaar heel wat hoger uitvallen.

Verzekeraars zijn bij het aanbieden van een promotie voor hun aansprakelijkheidsverzekering altijd verplicht om daarbij aan te geven dat er sprake is van een promotie en dat de premie dus vanaf een bepaald ogenblik terug kan veranderen. Op basis van de promotievoorwaarden is het belangrijk dat je zelf als potentiële verzekeringnemer gaat bepalen of de aanbieding in kwestie voor jou nu wel of niet interessant is. Hoe dan ook mag het duidelijk zijn, of er al dan niet sprake is van een voordeeltarief is absoluut iets om rekening mee te houden op het ogenblik dat je een aansprakelijkheidsverzekering gaat vergelijken en afsluiten.

             4.) Kan je ook huishoudelijk personeel mee laten verzekeren?

Steeds meer mensen kiezen er tegenwoordig voor om een beetje hulp in te schakelen voor het gezin. Deze hulp kan op verschillende manieren worden ingeschakeld. Het kan hierbij bijvoorbeeld onder meer gaan om een zogenaamde inwonende au pair. Het spreekt voor zich dat je als verzekeringnemer ook graag zal willen dat deze persoon onder de aansprakelijkheidsverzekering valt. Een ongeluk schuilt immers in een klein hoekje en ook hij of zij is daar niet van gevrijwaard. Ook voor inwonend huishoudelijk personeel is het perfect mogelijk om deze te laten verzekeren door middel van de aansprakelijkheidsverzekering.

             5.) Wat met mensen die even bij jou verblijven?

Ben jij iemand die vaak familie of vrienden laat logeren? In dat geval kan het ook belangrijk zijn om na te gaan of zij door je aansprakelijkheidsverzekering zijn gedekt op het ogenblik dat ze bij je thuis verblijven. Er kan worden vastgesteld dat dit in het merendeel van de gevallen inderdaad zo is, maar helaas niet altijd. Wees er dus in ieder geval zeker van dat je ook hier even de nodige aandacht aan gaat besteden. Heb jij eerder zelden of nooit mensen die blijven logeren bij jou thuis? In dat geval wordt het natuurlijk een ander verhaal. Dan zal je immers uiteraard geen nood hebben aan een dergelijke extra dekking.

Vergelijk al uw verzekeringen via www.diks.nl!