Een deurwaarder inschakelen bij een huurachterstand

Wanneer je als commerciële vastgoedeigenaar je vastgoed verhuurt, verwacht je een maandelijks afgesproken bedrag te ontvangen. Wanneer een van je huurders of zelfs meerdere huurders met een huurachterstand te maken krijgen, raak je het rendement van jouw investering kwijt en loert het gevaar van mogelijke leegstand.

Als Vereniging van Eigenaars (VvE) ben je afhankelijk van de bijdragen van de eigenaren van het pand. Deze bijdragen worden gebruikt om onderhoud uit te voeren en in het geval van schade snel te kunnen handelen door reparatiewerkzaamheden uit te laten voeren. Wanneer de betaling van deze bijdrage uitblijft, wordt het voor de VvE steeds lastiger om de beste service te bieden.

Inschakelen van deurwaarder bij huurachterstand

Als verhuurder of bestuur van de VvE weet je hoe belangrijk het is om een goede relatie met alle bewoners, bedrijven en andere eigenaren te onderhouden. Natuurlijk wil je het openstaande bedrag zo snel mogelijk ontvangen, maar direct pressie uitoefenen is niet altijd de beste oplossing. In de praktijk heeft dat juist een averechts effect. Toch komt er een punt waarop er voor het bestuur van de VvE of commerciële vastgoedeigenaar een grens wordt bereikt. Ondanks de beste pogingen om de kwestie op gemoedelijke wijze op te lossen, weigert de huurder om te betalen. In dat geval is het verstandig om een deurwaarder in te schakelen.

Tactisch en resultaatgericht

Een deurwaarder weet hoe met deze situatie moet worden omgegaan. Hoewel een deurwaarder volledig in jouw belang acteert, zal hij de situatie van de debiteur ook meenemen in zijn aanpak. Dat kan betekenen dat het wat langer duurt voordat het verschuldigde bedrag volledig is overgemaakt, maar de kans dát het bedrag wordt overgemaakt wordt juist groter. Een goede deurwaarder is een deurwaarder die het belang van de relatie tussen huurder en verhuurder begrijpt. Een deurwaarder doet veel meer dan alleen schulden innen. Op de website www.stalmandeurwaarders.nl vind je meer informatie over de diensten die deurwaarders leveren, zoals het adviseren van cliënten.

 

Adequate ingreep

Van een deurwaarder mag je verwachten dat deze jouw belang altijd voorop stelt. In het ideale geval kan een deurwaarder een compromis sluiten die voor beide partijen werkt. De huurder krijgt meer tijd om te betalen en de verhuurder is er zeker van dat hij het volledige bedrag terugkrijgt. Dit is echter niet altijd mogelijk, omdat je als verhuurder niet altijd de ruimte hebt om betalingen uit te laten stellen. Is er haast geboden? Dan grijpt een deurwaarder adequaat in, zodat jij als verhuurder niet in de problemen komt door een huurder die niet betaalt.