Maak een goede indruk voor jouw ZZP opdrachten

ZZP opdrachten worden steeds belangrijker. Veel bedrijven geven niet meer zo eenvoudig een vast contract en mensen komen na een tijdje op straat te staan. Ook zijn er binnen de bedrijven vaak verschillende werkzaamheden die slechts tijdelijk zijn. Vaste krachten inschakelen voor deze opdrachten kosten veel geld, waardoor een bedrijf sneller geneigd is om een freelancer in te schakelen. Maar hoe zorg je er dan voor dat je opvalt tussen alle andere sollicitanten? Onderstaande informatie helpt jou hiermee op weg, zodat je gelijk aan de slag kunt.

Je CV insturen voor jouw ZZP opdrachten

ZZP opdrachten vind je op verschillende vacaturewebsites, maar ook steeds meer mensen weten hun weg hiernaar te vinden. Het is daarom niet altijd eenvoudig om de baan te bemachtigen. Er zijn echter wel verschillende manieren om een goede indruk achter te laten. Dit begint al bij het insturen van jouw sollicitatie. Zo moet jouw CV altijd up-to-date zijn. Jouw gehele CV moet een goede basis geven voor de werkgevers, zodat deze weten wat ze aan jou hebben en hoeveel ervaring je al hebt in het werkveld. Zo kan een werkgever bekijken of jij bij de functie past.

De motivatiebrief op een goede manier opstellen

Ook moet je voor de ZZP opdrachten een motivatiebrief insturen. Deze motivatiebrief omvat nog meer informatie over jou en jouw ervaring. Je zult hiervoor als eerste jouw sterke punten moeten omschrijven. Bekijk hiervoor goed wat er allemaal gevraagd wordt in de vacature, zodat je hierop in kunt spelen. Tevens kun je benoemen aan welke punten je nog moet werken. Vergeet dan niet te melden dat je gedreven bent om te leren. Anders wordt de baan sowieso aan iemand anders gegeven voordat je überhaupt de kans hebt gekregen. 

Het kennismakingsgesprek goed doorlopen

Na het insturen van de sollicitatie zijn er ook nog andere stappen die doorlopen moeten worden. De ZZP opdrachten omvatten vaak ook nog een extra gesprek. Veel bedrijven willen namelijk weten hoe je persoonlijk bent. Het is daarom belangrijk dat je jezelf nog iets meer voorbereidt, zodat je een goede indruk achter kan laten. Blijf echter wel dicht bij jezelf. Het is namelijk belangrijk dat je niet door de mand gaat vallen als je eenmaal aan het werk bent. Wees open en eerlijk, maar zorg wel voor de beste indruk om de baan in ontvangst te mogen nemen. 

Bekijken waar je gaat werken

Uiteindelijk kun je de ZZP opdrachten allemaal aannemen. Spreidt daarom altijd alle kansen, zodat je niet alleen maar een ‘nee’ te horen gaat krijgen. Het kan immers altijd zijn dat iemand beter bij de functie gaat passen. Tegelijkertijd moet je actief aan de slag gaan met het vinden van tijdelijke opdrachten. En gedurende jouw werkzaamheden kun je alvast gaan kijken waar je daarna naartoe gaat. Je zit immers niet vast aan een bepaalde werkgever voor een langere tijd, maar zodra jouw werkzaamheden klaar zijn, kun je weer door naar de volgende. En de volgende kan je ook vinden op Between.com.