Uit welke soorten leningen kun je kiezen?

Wanneer je op zoek bent naar een passende geldlening om je doelen sneller te kunnen bereiken, dan is het zeer verstandig om diverse soorten leningen te bekijken. Er zijn namelijk meerdere leenvormen mogelijk. Elke kredietvergelijker hanteert daarbij ook nog eens zijn eigen voorwaarden. Via www.leningen.nl is het eenvoudig om snel een goed passende geldlening te vinden en direct een offerte aan te vragen. We geven hier alvast een korte uitleg over de verschillende leenvormen.

Persoonlijke lening

Een persoonlijke lening kiest men wanneer er eenmalig een bepaald bedrag nodig is, bijvoorbeeld  om een auto of motor te kopen. Een persoonlijke lening afsluiten voor een verbouwing levert in sommige gevallen ook belastingvoordeel op. Een persoonlijke lening geeft zekerheid. Zowel de rente als de looptijd staan vast. Daardoor is het in één oogopslag duidelijk wanneer de lening is afgelost en wat er per maand betaald moet worden. Het bedrag dat met een persoonlijke lening geleend kan worden ligt bij de meeste kredietverstrekkers tussen de 5.000 euro en maximaal 75.000 euro.

Doorlopend krediet

Een doorlopend krediet kiest men wanneer er met wat extra geld achter de hand wilt hebben. Er wordt een kredietlimiet afgesproken met de geldverstrekker, bijvoorbeeld 10.000 euro. Dit bedrag kan ineens opgenomen worden maar ook in delen. Er wordt alleen rente betaald over het gedeelte wat is opgenomen. Vanaf het moment dat het geld gedeeltelijk of geheel is opgenomen, dient er terugbetaald te worden. De hoogte van het terug te betalen bedrag is minimaal 2 procent van het opgenomen bedrag. Dat is voor een deel rente, en een deel aflossing. Als de lening gedeeltelijk is afbetaald, kan er  opnieuw tot aan het limiet geld opgenomen worden. De rente van een doorlopend krediet is variabel, maar meestal lager dan de rente bij een persoonlijke lening. Een doorlopend krediet voor huiseigenaren (ook wel WOZ-krediet genoemd) is een doorlopend krediet die alleen afgesloten kan worden wanneer er een koophuis in het spel is.

Zakelijke lening of zakelijk krediet

Een zakelijke lening is een product op maat. Het leenbedrag wordt afgestemd op het doel van de lening. Zo kan er van het krediet gebruikt worden om extra personeel aan te nemen, een verbouwing door te voeren of het financieren van apparaten, machines en transport. Doorgaans is een zakelijke lening bedoeld voor een eenmalig grote investering. Het gewenste bedrag wordt in één keer op de rekening gestort, waarna het aflossen begint. Een zakelijk krediet verzekert een bedrag dat doorlopend opgenomen kan worden. Door de flexibiliteit van het opnemen is zakelijk krediet geschikt om een bedrijfsfinanciering uiteindelijk door te zetten.