Waar let je op bij het kiezen van je accountant

Ben je van plan iemand in te huren die je kan voorzien van financieel advies? Een goede accountant inhuren kan je een heleboel geld besparen. Alleen hoe vind je nu de juiste? We geven je in dit artikel de belangrijkste aandachtspunten bij het kiezen van jouw financieel adviseur.

Breng je verwachtingen in kaart

Wat een ondernemer verwacht van zijn accountant verschilt vaak per ondernemer. Het is dan ook belangrijk voordat je samen een traject ingaat dat de verwachtingen worden besproken. Het kan bijvoorbeeld niet zo zijn dat je alle bonnetjes en facturen bij de accountant achterlaat. Hij kan wel onder andere de jaarrekening voor je opstellen en de belastingaangiftes controleren. Wellicht kun je er wel voor kiezen om de administratie uit te besteden, zodat iemand van het accountantskantoor op locatie de administratie op orde kan maken.

Hoe komt de accountant tot zijn tarief

De tarieven van de accountant zijn uiteraard ook afhankelijk van de kwaliteit van de dienstverlening. Zo zal een online accountant veel minder rekenen dan een accountant die een aantal keer bij je langs komt om een aantal zaken te bespreken. De kwaliteit van die dienstverlening is dus automatisch beter en hierdoor ook het tarief hoger. Het kan echter geen kwaad om met meerdere partijen te gaan zitten en hun dienstverlening en tarief te bespreken.

Service van de accountant

Wanneer je het nog moeilijk vindt om een keuze te maken, kun je gaan kijken naar de service. Hoeveel tijd of contactmomenten maken ze voor je vrij, hebben ze goede referenties van andere klanten. Hoe gaan ze om met vragen en wellicht ken je wel iemand die het accountantskantoor aanbeveelt? Dit bepaalt allemaal het gevoel wat je bij deze partij krijgt. Daarnaast kun je ook nog navragen hoe vaak ze worden bijgeschoold, zodat je zeker weet dat jouw accountant altijd op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen in de markt.

Meer tips?

Ben je op zoek naar meer tips over hoe je het beste een accountant kunt vinden? Neem dan een kijkje in een zakelijk blog of een die gericht is op ondernemers.