Waarom kiezen voor short lease?

Je wilt iemand met een kortlopende arbeidsovereenkomst toch een leaseauto aanbieden zonder al te veel risico te lopen? Kies dan voor de voordelen van short lease. Je bent als bedrijf niet langer gebonden een dure en langlopende contracten en zegt gewoon per maand op. Zo heb je wel de lusten van een representatieve leaseauto maar dus minder de lasten in de vorm van een langlopend contract.

Wat is shortlease?

De voorwaarden van short lease zijn hetzelfde als die je bij reguliere leasevormen hebt, de maandprijs is dus inclusief belasting, verzekering, reparatie en onderhoud, pechhulp en eventueel vervangend vervoer. Zo weet je dus elke maand precies waar je aan toe bent en betaal je alleen nog voor brandstof en boetes als je de verkeersregels aan je laars lapt.

Shortlease zzp

Werkgevers komen weleens in de problemen als ze een nieuwe werknemer een tijdelijk contract aanbieden én een leaseauto. Als de werknemer na een half jaar of een jaar weer vertrekt, zit jij als werkgever nog met een contract voor een leaseauto van een paar jaar, een auto die gewoon stilstaat op de parkeerplaats. Met short lease heb je dat niet, want dit contract kan per maand opgezegd worden.  Ander voordeel is dat ook zzp’ers en starters ook voor deze leasevorm in aanmerking komen. Het risico is immers beperkt, en dat voor beide partijen.

Er zijn meer redenen om voor short lease te kiezen. Bijvoorbeeld als je gewoon elk jaar in een nieuwe auto wilt rijden, want dan wordt met short lease erg eenvoudig. Of als je overweegt over te stappen naar een automatische transmissie en dat eerst een aantal maanden wilt testen; dan kies je een periode voor shortlease van een automaat.

Ook short lease betekent dat je maandbedrag inclusief verzekering, belasting, onderhoud en reparatie is, net als pechhulp en eventueel vervangend vervoer mocht dat nodig zijn. Shortlease maakt dat je bedrijf altijd flexibel is wat betreft mobiliteit en wagenpark. Krimpt je bedrijf of is er sprake van groei? Met shortlease schakel je wat betreft auto’s gemakkelijk op en af, vanwege het feit dus dat je elke maand het leasecontract op kunt zeggen. Mocht je als ondernemer niet in staat zijn de auto te halen, dan kan die gewoon bij je worden afgeleverd, op de stoep. Na de leaseperiode kan de vierwieler uiteraard ook gehaald worden.

Doorgaans hanteren de leasemaatschappijen ook nog eens de regel dat hoe langer je leaset hoe lager ook het maandbedrag uit kan vallen. Zelfs als je een negatieve BKR-notering hebt is het onder bepaalde voorwaarden mogelijk om in aanmerking voor deze leasevorm te komen waarmee short lease aantoont een uiterst flexibele manier van leasen te zijn. Tenslotte: uiteraard kies je de auto die je wilt, want het aanbod is niet anders dan die bij reguliere lease