Zelf boekhouden: Excel of toch online boekhoud platform?

Vroeg of laat wanneer je een eigen onderneming begint zal je eraan moeten gaan geloven, de boekhouding. Je kunt er echt niet omheen. Er zijn vele wegen die naar Rome leiden zo ook voor de administratie.

Ben je lekker old school, dan pak je pen en papier. Ben je wat meer bij de tijd dan doe je het op de laptop.

Dat is de eerste keuze. Daarna komt er echt een heel bos aan mogelijkheden. Meest basic is alles zelf doen met Word en Excel. Tip: hier vind je hele handige kant en klare boekhouden in Excel sjablonen. Zo kun je zelf alles vrijwel kosteloos doen. Kijk je moet wel betalen voor Microsoft Office, maar dat is in veel gevallen maar een eenmalige uitgave tenzij je een afnemer bent van de nieuwste versie van Office daar moet je wel een abonnement op nemen namelijk.

Wat steeds populairder begint te worden is het zogenaamde cloud boekhouden. Wijzelf hebben goede ervaringen met MoneyMonk. Een heel overzichtelijk en makkelijk in gebruik platform. Het ziet er ook best wel kek uit en het oog wil ook wat toch? Sinds we bij ons bedrijf werken met MoneyMonk is de administratie een fluitje van een cent.

Concullega van mij die zweren bij Thinq. Is wel wat duurder bijna 40 Euro per maand. We betalen maar de helft voor MoneyMonk en zijn daar tevreden over. Waarom meer betalen als goed is goed genoeg toch?

Informer is de oudste, die levert al 35 jaar administratie diensten. Met zo een brok aan ervaring staat er natuurlijk een uitermate solide en gedegen programma. Veel goedkoper nog kost maar een tientje.

Hier meer over MoneyMonk, informer en Thinq.

Veel mensen zijn ook fan van e-boekhouden en kan wel zien waarom. Simpel in gebruik en de eerste 15 maanden zijn kosteloos. Ik ben al verknocht aan MoneyMonk dus maar anders zou ik dit ook wel eens willen doen voor een test ritje.